olsterfeest stapje voor stapje groter

“Het eerste jaar was het op zaterdagavond zo druk in de tent, dat we zo’n 250 mensen hebben moeten weigeren. Toen wisten we dat we op de goede weg waren. Dit jaar hadden we door een financiële meevaller, één van de sponsoren zorgde vorig jaar plotseling voor extra budget, weer extra middelen om nog grotere acts te halen.”

Het feest werd eerder enkele keren georganiseerd door een aantal ondernemers uit Olst. Zij besloten enkele jaren geleden echter de handdoek in de ring te gooien. “Tijdens de Jaarmarkt heb ik toen een keer geroepen dat, als het feest niet werd voortgezet, ik het wel wilde doen”, vertelt Paul. Hij begint te lachen. “En ja, dan is het niet raar dat je wat later ineens PB Olst aan de lijn hebt. Op hun verzoek heb ik toen, samen met een aantal vrienden en andere enthousiastelingen, de organisatie op me genomen.”

Hij is tevreden over hoe het feest er nu voorstaat, maar blijft ambitieus. “Het is onze intentie om op termijn ook een programma te bieden dat nog meer mensen uit de wijde regio trekt. Maar daarvoor is wel extra tijd en budget nodig. Zo ver zijn we nog niet, maar we geloven erin dat dat op termijn ook echt kan.”

Dorpsdiner
Het Olsterfeest begon woensdagavond om 18.00 uur met de twintigste editie van de Appelloop. Donderdag gaat het programma vanaf 18.30 uur verder met het jaarlijkse dorpsdiner. Inwoners van Olst en omgeving kunnen iemand die ze een warm hart toedragen, trakteren op een door henzelf gekookt etentje in de sfeervol aangeklede feesttent bij Huize Westervoorde.

Dit jaar wordt het Dorpsdiner uitgebreid met ‘eten uit andere culturen’. Inwoners met een niet Nederlandse achtergrond gaan koken voor andere inwoners en die kunnen daar lekker van mee-eten tegen een vergoeding van 9,50 euro. Daarbij is er ruimte voor vijftig deelnemers. Zij kunnen onder andere de Azerbeidzjaanse, Eritrese, Angolese (vol), Boliviaanse (vol), Peruaanse en Hongaarse (vol) keuken uitproberen.

Om 20.00 uur start een modeshow met tweedehands kleding van Bij de Buuren en de Klerezolder. Het hele programma wordt omlijst door zang- en theateracts van damesgroep Femmes. Geen zin in het Dorpsdiner, maar wel in theater en een modeshow? Kom dan om 20.00 uur naar de feesttent. De toegang is gratis.

Valerio
Vrijdag 16 september gaat het programma om 14.00 uur verder met een middag voor de basisschooljeugd. De kinderen leren daarbij allerlei circusacts. “Nieuw op het programma is de netwerkavond voor ondernemers die begint om 19.30 uur”, vertelt Paul. “Zo kunnen we iets terugdoen voor al onze sponsoren. We bieden onder andere een lezing van de directeur van Smartlab in Deventer.”

Om 21.00 uur begint het avondprogramma met medewerking van DJ Phalerieau (Valerio Zeno, bekend van BNN) en DJ Baas (bumbling, EDM, hiphop). De entree bedraagt 5 euro.

Jaarmarkt
Zaterdag om 9.00 uur begint de Jaarmarkt (alhoewel de echte koopjesjagers er al wat eerder zijn). Deze duurt tot 17.00 uur en wordt omlijst met een randprogramma vol muziek en straattheater. Om 21.00 uur begint de feestavond in de tent met de Twentse Toppers (feest; kan niet gek genoeg) en de Jambassadors (allround top 40-band die eerder hoge ogen scoorde bij de Clash of the Coverbands). Kaarten à 10 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boek & Kantoor Korten, Multimate en de Santekraam in Olst.

Soulklassiekers
Zondag gaat het programma vanaf 11.00 uur verder met de toertocht van klassieke brommers die van start gaat bij de feesttent. Vanaf 11.15 uur is er daar muziek van de Langenberger Muzikanten. Om 12.00 uur start de toertocht voor klassieke auto’s. Vanaf 14.30 uur wordt het programma afgesloten met een feestmiddag met medewerking van de bands Soul Fever (negenkoppige formatie die met veel show soulklassiekers ten gehore brengt) en Vegas Music (rockcovers). Party DJ Alvino zorgt voor de verdere muzikale invulling van het feest. De entree is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.