olst wijhe zet in op participatie van statushouders

“De eigen verantwoordelijkheid om te integreren, de taal te leren en werk te vinden, staat voorop.” Olst-Wijhe ziet dat veel vluchtelingen dit ook willen: zo snel mogelijk mee kunnen doen. Kinderen moeten zo snel mogelijk naar school. Mensen in de kracht van hun leven moeten niet doelloos rondhangen, maar in staat worden gesteld de taal te leren en zich te oriënteren op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Onderdeel is ook om de nieuwe inwoners duidelijk te maken wat van hen wordt verwacht, de waarden van de Nederlandse samenleving uit te dragen en te hameren op participatie.

Aanpak Olst-Wijhe
Begeleiding bij vestiging en zelfredzaamheid van statushouders in Olst-Wijhe vindt, zoals ook in het verleden, plaats door Vluchtelingenwerk. Naast de verplichte inburgeringscursus kunnen statushouders de Nederlandse taal oefenen met de vrijwilligers van Taalpunt. Ut Huus heeft contacten met culturele en sportverenigingen, (vrijwilligers)organisaties en bedrijven in Olst-Wijhe en gaat waar mogelijk de statushouders koppelen aan een vrijwilligersklus of taalstage.

Vrijwilligers
Veel mensen zijn bereid om statushouders te helpen. Iedereen die interesse heeft om vrijwilliger te worden, kan contact opnemen met Vluchtelingenwerk (mdijsselhof@vluchtelingenwerk.nl) of met ut Huus (m.kettelarij@uthuus.nl / telefoon 0570-683939. Vrijwilligers van alle leeftijden zijn welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.