olst wijhe onderzoekt woonwensen van jongeren

“In de vastgestelde Woonvisie 2016-2020 geven we aan dat we passende woonmilieu’s willen aanbieden voor de verschillende doelgroepen. Dat geldt zeker ook voor onze jongeren”, aldus de gemeente. Maar dna moet je dus wel weten welk type woningen jongeren willen hebben en welke wensen ze hebben als het gaat om hun woonomgeving.

Om dit in beeld te krijgen, wordt een woonwensenonderzoek uitgevoerd. “Alle jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar nodigen wij uit om aan dit onderzoek mee te doen. We hebben hiervoor een brief naar alle adressen gestuurd waar een jongere in die leeftijd woonachtig is.”

In gesprek
In de loop van oktober worden de ingevulde enquêtes verwerkt en worden de resultaten in een beknopte rapportage opgenomen. “Daarbij blijft het niet, want we gaan ook het gesprek aan met jongeren over het wonen en leven in Olst-Wijhe”, laat de gemeente weten. De uitkomsten van het onderzoek bieden daarvoor een goede basis. “We willen zo kijken wat we als gemeente kunnen doen met de wensen die de jongeren hebben als het gaat om de woningen en de woonomgeving. Ook horen we graag wat ze verbeterd willen zien of wat ze missen in Olst-Wijhe.”

In de maand november worden drie woonmarkten georganiseerd. De data daarvoor worden nog gepland. De bijeenkomsten vinden plaats in Olst, Wijhe en Wesepe.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.