olst wijhe heeft er met owsome bikers een wielervereniging bij

Net als vele enthousiastelingen uit de Sallandse regio, maken zij veelvuldig gebruik van de vier (groen, rood, paars en aaneengesloten door zwart) aangelegde MTB-routes. Daarvan is de groene IJsselland route, doordat het parcours bij enkelen bijna door hun achtertuin loopt, veruit favoriet en ook een van de belangrijkste redenen geweest voor oprichting van de wielervereniging.

Vrijwilligers dragen steentje bij
“Op dit moment worden onderhoud en aanpassingen ervan door vrijwilligers op particuliere basis gedaan”, vertelt de kersverse voorzitter Marco Kamphorst. “Echter hebben de betrokken instanties als Stichting IJssellandschap aangegeven dit in de toekomst aan een officiële vereniging te willen overdragen.”

Op zoek naar leden
Om ‘hun’ route in topvorm te houden, pakt het bestuur de handschoen op door zich formeel te verenigen en op zoek te gaan naar leden.
Hoewel de letters OW in de naam verwijzen naar de gemeente waarin ze woonachtig zijn, benadrukt de voorzitter dat ook leden buiten de gemeente, zoals Diepenveen en Deventer, ook van harte welkom zijn. “Vandaar ook de toevoeging naar IJsselland, deze route loopt tenslotte, met aansluiting het Wechelerveld, ook door deze beide gemeentes”, voegt de voorzitter nog toe.

Serieuze aanpak
Het bestuur pakt het serieus aan door het clublidmaatschap te combineren met dat van de NTFU en toch de kosten à € 5,00 per maand laag te houden. Ook is er al aan het organiseren van toekomstige activiteiten nagedacht. Concreet organiseren de OWsome bikers dit jaar de Jägermeister midwinter moddertoertocht, waarbij ze het stokje overnemen van Toerclub Boskamp. En over andere toekomstige evenementen voor bijvoorbeeld wielrenners en jeugd borrelen de ideeën ook al hevig.

Word lid!
De komende tijd wordt er druk gewerkt aan promotionele activiteiten om leden te werven, dus houd binnenkort Facebook, Twitter en andere sociale media in de gaten of stuur nu al een mail naar leden@owsomebikers.nl. Op maandagavond 19 september organiseert de club een informatieavond in café Ruimzicht in Boskamp, iedereen is vanaf 20:00 uur van harte welkom.

Lid worden kan al in september etegen een gereduceerd tarief van € 75 voor een periode van 16 maanden, een jaarlidmaatschap vanaf 1 januari 2017 kost € 60.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.