Home / archiefcentraal / obs ter stege op bezoek bij de boerderij

obs ter stege op bezoek bij de boerderij

Afgelopen donderdag genoten de 37 kinderen van het ‘leven’ op het boerenbedrijf Groot Kantwijk in Vreeland. De kinderen hebben onder andere geleerd waar melk vandaan komt, hoe tomaten groeien en ze hebben zelfs leren appelmoes maken. Dit kregen ze later mee naar huis. Aan het eind van de middag werd Emrah uit groep 6 verkozen tot ‘Boer van de dag”. Hij volbracht de opdrachten het best en kreeg als beloning een rondje op de trekker rijden met de echte boer.

Enkele reactie van kinderen op de vraag: Wat heb je geleerd? “Hoe je leeft op de boerderij”, Ik heb geleerd waar het eten vandaan komt”, “Ik heb venkel geproefd, dat smaakte naar drop!”, “Een vrouwtjes kip heet een hen en een mannetjes kip een haan”.

De kinderen zijn goed verwend, ze kregen een goodiebag van de plaatselijke PLUS Vermaning uit Olst. Waarvoor ontzettend veel dank! Het was een geweldige en leerzame dag!

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.