nog geen rookverbod op schoolplein landstede raalte ondanks vignet gezonde school

Rookverbod op schoolplein
Bij Landstede Raalte staat het rookverbod op het schoolplein naar eigen zeggen regelmatig op de agenda, maar blijft het volgens hen een lastige kwestie. “Welke maatregelen kunnen we nemen die niet alleen maar het probleem verplaatsen naar de openbare stoep voor de school? Landstede Groep doet momenteel in samenwerking met de GGD onderzoek naar de haalbaarheid van rookvrije schoolterreinen bij Landstede MBO.”

Aandacht besteden aan gezondheid studenten
Landstede MBO Raalte besteedt naar eigen zeggen veel aandacht aan de eigen gezondheid van studenten. “In Fit & Sportief-lessen geven we voorlichting over het belang van een gezond eet-, drink- en leefpatroon. De gevaren van roken, drugs en alcohol maken deel uit van die voorlichting. Daarnaast nemen onze studenten deel aan Fit For Life, dat hen hun ‘life skills’ laat versterken door projecten op het gebied van cultuur en sport.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Landstede Raalte stelt dat ze door haar goede voorlichting over de gezondheid van studenten haar maatschappelijke verantwoorderlijkheid pakt. “Wanneer mogelijk nemen we vanuit die verantwoordelijkheid ook maatregelen. Zo heeft Landstede MBO Raalte nu het vignet Gezonde School op de themacertificaten Bewegen & Sport en Voeding. Een gezonde schoolkantine maakt hier onderdeel van uit.” Desondanks mag er op het schoolplein volop gerookt worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.