nieuwe subsidie voor woningisolatie eigen huis

De komst van de nieuwe subsidie is een goed moment om de isolatie van je woning af te maken. Veel oudere woningen hebben wel iets aan isolatie, maar er valt veel te verbeteren. Naast een lagere energierekening levert isolatie een beter wooncomfort op, draagt het bij aan de waarde van je woning en wordt jouw uitstoot van CO2 lager.

VvE’s
Ook als je in een appartement woont kun je, met de Vereniging van Eigenaren, subsidie krijgen voor isolatie van het gedeelde pand of complex. Ook bestaat er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Aanvullen
Als je subsidie aanvraagt voor de 2 grote isolatiemaatregelen kun je ook geld terugvragen voor aanvullende maatregelen zoals isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, een douche met warmteterugwinning of een CO2-gestuurd ventilatiesysteem. Wie zijn héle huis of gebouw voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor Verenigingen van Eigenaren geldt die bonus per appartement.

Aanvragen
Subsidie aanvragen is vanaf 15 september 2016 mogelijk via internet bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De nieuwe subsidie mag je combineren met een energiebespaarlening. Nieuwsgierig geworden? Kijk op Subsidie energiebesparing eigen huis.

Infographic via Milieucentraal

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.