nieuwe kantine van sv heeten komende zondag op feestelijke wijze geopend

Als de vereniging alles tegen kostprijs had moeten betalen, had de hele operatie waarschijnlijk meerdere tienduizenden euro’s gekost; maar dankzij hulp van vrijwilligers, sponsoren, de club van 50 en welwillende leveranciers blijft het bij een fractie van dat bedrag. “Je hoort vaak dat het moeilijk is om vrijwilligers te krijgen”, vertelt Stefan Hazelhekke, bestuurslid van SV Heeten.

“Nou is het inderdaad wel moeilijker geworden om mensen te vinden voor structurele werkzaamheden, maar als het gaat om een keertje of een paar dagdelen meehelpen, dan staat iedereen hier wel klaar. Dit is, vind ik, typisch zo’n gevalletje van: ‘waarin een klein dorp groot kan zijn!’”

De kantine staat er inmiddels zo’n 22/23 jaar. Nooit veel aan gebeurd. De ruimte had een facelift nodig. In 2015 begon de gehele operatie met de installatie van de nieuwe bar. Maar daarmee alleen was de vereniging er natuurlijk nog niet. “Dit jaar heeft de interieurcommissie allerlei ideeën op papier gezet. Na bespreking daarvan met het bestuur, volgde het groene licht voor de opknapbeurt.”

Vutters
SV Heeten-man Jan Tepperik fungeerde daarbij als bouwpastoor. “Na afloop van het vorige seizoen zijn we met de werkzaamheden begonnen. Allemaal vrijwilligers. We hadden een kleine vaste groep, maar al met al hebben zo’n 25 tot 30 mensen meegeholpen. We hadden drie schilders. Die zijn hier drie weken lang, vier dagen per week bezig geweest. Vutters. Dat zegt wel genoeg. Het was een hele klus. Ik kon het ook maar moeilijk loslaten. Dan moest dat nog even af of dit nog geregeld worden. Er zijn vreselijk veel uren in gaan zitten.”

Aangezien de vrijwilligers toch al bezig waren met het interieur van de kantine, werd de afgelopen maanden het exterieur ook aangepakt. En datzelfde geldt voor het toegangshek, het kaartverkoophok en de entree.

Matsprijs
De Club van 50 van SV Heeten bood een loungebank aan voor de vernieuwde kantine. “Die hebben ze helemaal zelf gemaakt”, vertelt Stefan. “Dat was ook in één zaterdagochtend gebeurd. Daar zitten inderdaad vrij handige jongens bij. En van hen krijgen we ook nog een extra lange tafel. Boerhof Heeten heeft de vloer geleverd en gelegd tegen een matsprijs. En zo hebben we al met al tienduizenden euro’s kunnen besparen. De saamhorigheid hier in de club is nog erg groot. Jongens van het eerste die trainer zijn van de jeugd of als vrijwilliger meehelpen in de club. De banden tussen de eerste drie teams zijn ook heel hecht. Die staan allemaal bij elkaar langs de lijn. En niet alleen de eerste drie teams, ook andere teams komen regelmatig kijken bij het eerste. Ik krijg het gevoel dat het bij veel clubs om ons heen minder wordt, maar hier nog niet.”

De kantine wordt zondagmiddag 11 september rond 15.45 uur geopend. Iedereen is welkom.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.