natuurbericht de muskuseend is nog aan een nieuw nest begonnen

“Onderweg zijn verschillende roofvogels actief op de kale graslanden. Zelfs een blauwe kiekendief komt als dwaalgast even foerageren. Het torenvalkje heeft al succes bij haar eerste stootduik. Dat zie je niet vaak. Het muisje word verorbert op een hoekpaal.

Vandaag neem ik het korte stukje bospad. Meer zit er even niet in met een geblesseerde knie. Naast het pad ligt een geruide veer van een buizerd en de vaste plukplaats van de sperwer ligt bezaaid met veertjes. Een spreeuw was deze keer de pisang. Het bolvormige eekhoornnest in de oksels van de hoge eik lijkt al helemaal storm en winterproof.

Eenmaal terug op het boerenerf zit daar een muskus- of Kaapse eend onder een aanhangwagen. Wanneer ik dicht bij kom begint ze te blazen en te sissen om het nest te verdedigen. Ingegeven door toedoen van de tropische nazomer is de tamme eend nog aan een vervolglegsel begonnen. Tja..”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.