Home / archiefcentraal / natuurbericht bijen laten de pissebed met rust

natuurbericht bijen laten de pissebed met rust

“Maar hoe zit dat dan met die altijd aanwezige pissebedden?” vroeg Sjaak zich af. 

“Ik ben op weg naar een wilde bijennest. Het zit onderin de stam van een oude eik. In het weiland vliegen honderden kleine koolwitjes net boven het gras. In de naastliggende housingel staan een tiental eiken aangevuld met wat hakhout, Amerikaanse vogelkers en braamstruiken. Langs de stammen en takken van deze forse eiken klimt de wilde kamperfoelie.

Halverwege zit, onderin de stam van een rotte eik, het bijennest. De beestjes vliegen af en aan. Een nieuwsgierige wesp word hardhandig de weg gewezen. Opvallend is dat de pissebedden met rust gelaten worden.

Er is een verbond gesloten en alleen zij mogen vrij in en uit lopen. De pissebedden passen binnen dit ecosysteem en houden het in evenwicht. Het zijn fantastische opruimers en ruimen alle dierlijke en plantaardige materialen op die ze tegenkomen. Het valt op dat ze zich bij felle zonneschijn even gedeisd houden. Wie doet dat niet…”

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.