natuurbeleving wordt onderdeel van dagbesteding ouderen

“Het programma Grijs, Groen en Gelukkig sluit helemaal aan bij de bewoners en gebruikers van onze locaties”, zegt Marja Vijn, projectleider van Zorggroep Raalte.

“Het groene Sallandse buitengebied is hun thuisplek, en vaak hun geboortegrond. We gaan met dit project groen en buiten weer echt een plek geven in hun leven. Groen buitenleven is één van de thema’s waar wij als Zorggroep mee werken, en dit krijgt gestalte met activiteiten als moestuinieren, de pluktuin onderhouden en werken met de Natuurkoffer van het IVN. We verbinden dit met samen koken, met natuurlezingen, groene uitjes en nog meer. Hoe het er precies uit gaat zien bepalen we samen met de deelnemers van de dagbesteding en de bewoners. Zodat zíj er blij van worden!”

IVN
Contact met de natuur is goed voor een gezonder en gelukkiger oude dag. Dat blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies. IVN helpt met Grijs, Groen en Gelukkig honderd zorgcentra een belevingstuin aan te leggen rondom woonlocaties, natuur naar binnen te brengen en ouderen opnieuw in contact te brengen met natuur door het aanbieden van een natuurrijk activiteitenprogramma.

Veel van deze maatregelen worden gekoppeld aan onderzoek in samenwerking met gerenommeerde wetenschappers van Nederlandse universiteiten en hogescholen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.