luttenberg tijdens halloween in teken van witte wieven

Witte Wievenrun (28 okt)
Sportdorp Luttenberg organiseert in samenwerking met Basisschool de Esmoreit een Witte Wievenrun door het dorp. De Luttenbergse jeugd en hun ouders zullen in Witte Wieven kleding laten zien hoe hard ze voor de Witte Wieven weg kunnen rennen! Want oh wee wanneer deze dames kwaad worden. Dan moet je heel hard kunnen rennen!

De start en finisch is bij Elckerlyc. De Run gaat door het dorp op verlichte paden. De onderbouw (tm groep 5) mogen starten om 19.00 uur. De bovenbouw (tm groep 8) Starten een paar minuten later. Zorg dat je tijdig aanwezig bent. 

Aanmelden? Nee, dat hoeft niet. Ook zijn er geen kosten aan verbonden. Wel zijn er leuke prijzen voor de kinderen te winnen, bijvoorbeeld: Degene die het leukst verkleed is rondom het thema: “Witte Wieven”.

Vragen? Mail naar: r.lommers@vodafonevast.nl

Ontdekkingstocht Witte Wieven (29 okt)
Jeugdgroep Aksie organiseert in samen werking met Elckerlyc en de Laarman een Ontdekkingstocht naar de Witte Wieven op de berg in Luttenberg. Omdat niet iedereen dit zal durven, is besloten om alvast een inventarisatie te maken welke mensen mee willen doen aan de ontdekkingstocht. En wellicht zit er ook nog wel een ontmoeting in…

De organisatie beveelt buurtschappen, buren, vriendengroepen, sportteams om zich als groep ( +/- 8 – 10 personen) in te schrijven. Ook individueel kun je je inschrijven. Ze delen je dan in een groep in.

De jongste jeugd kan in groepen vertrekken tussen 19.00 en 20.00 uur. Om veiligheidsredenen is hiervoor gekozen. Stel dat je de witte wieven ontdekt… Uit de overlevering van de oude verhalen blijkt dat de witte wieven aan het begin van de avond en voor jonge mensen onder de 13 levensjaren, nog wat milder zijn. Deze tocht zal ongeveer 45 minuten duren.

Volwassenen en jeugd vanaf 14 jaar kunnen vertrekken tussen 20.00 uur en 21.30 uur. Deze tocht zal ongeveer 1 uur en 30 minuten duren.

Aansluitend is er een witte wieven bijeenkomst in Elckerlyc. Na deze bijeenkomst heeft ook de plaatselijke horeca haar deuren geopend voor de deelnemers.

Witte wieventol: Tot 13 levensjaren € 2,- euro p.p  Vanaf 14 levensjaren € 4,- euro p.p. Vragen? Mail naar: contact@jeugdgroepaksie.nl Aanmelden kan via dit contactformulier

Lekker Laarman (30 okt)
Landbouwmuseum De Laarman staat in het teken van Lekker Eten met “Lekker Laarman”. Uit overlevering van de vele sagen en legenden, blijkt dat het schenken van lekker eten aan de witte wieven, de dames gunstig te stemmen. De Laarman zal er tijdens deze proeverij alles aan doen om de smaakzintuigen te prikkelen.

Kom proeven van het speciaal gebrouwen Luttenbergse Witte Wieven Bier en probeer daarna allerlei lekkers uit. Ook kan naast het proeven van allerlei culinaire probeersels en streekgerechten een wandeling gemaakt worden naar de “Witte Wieven kuil”

Iedereen kan deelnemen en gerechten proeven! Meer info: staging2.delaarman.nl.

Bron: http://staging2.wittewievenluttenberg.nl/

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.