lokaal alternatief over gratis parkeren beter laat dan nooit

Afgelopen week bracht de gemeente Raalte naar buiten dat er een principeovereenkomst was bereikt met het ROV over de afschaffing van betaald parkeren in het centrum. “Dit juichen wij toe. Beter laat dan nooit”, aldus Egbert den Daas van Lokaal Alternatief.

Blauwe zone voldeed
Lokaal Alternatief heeft nooit behoefte gehad om over te gaan tot het instellen van betaald parkeren in Raalte. “Betaald parkeren in Raalte dient primair geen enkel verkeerstechnisch doel, maar is ingesteld om de parkeergarage onder het Schip te kunnen financieren. Immers een blauwe zone voldeed.”

Sinds 2003 heeft de fractie tevergeefs gepleit voor afschaffing. “Het CDA en Gemeentebelangen bleven tot voor kort halsstarrig  het tegendeel beweren. Nu lijkt het er op dat men begint te schuiven richting opheffen van het betaald parkeren.”

Den Daas: “Helaas heeft de invoering en het te lang handhaven hiervan in Raalte alleen maar verliezers. Inkomstenderving voor de winkeliers, een grote afkoopsom en voor de gemeente verspilling van veel gemeenschapsgeld. Buiten Raalte is er een lachende derde, te weten de projectontwikkelaar van het Schip.”

Kostbare misser
Volgens Lokaal Alternatief kan de invoering van betaald parkeren dan ook in de analen van kostbare bestuurlijke missers. “Het zou het college en de college partijen sieren hiervoor excuses aan te bieden aan de samenleving. Wij denken overigens niet dat dit gebeurt. Men zal zich eerder op de borst slaan omdat men een lastig probleem heeft opgelost.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.