Home / archiefcentraal / lokaal alternatief en vvd dienen motie in tegen afschaffen schoolzwemmen

lokaal alternatief en vvd dienen motie in tegen afschaffen schoolzwemmen

Ook Stichting Vrienden van De Tippe heeft laten weten zich de komende jaren actief in te blijven zetten om het schoolzwemmen in De Tippe te behouden. “Wij zien zwemmen als een essentieel onderdeel van bewegingsonderwijs. Veel kinderen komen na het behalen van hun zwemdiploma te weinig in een zwembad. Daardoor verleren ze hun vaardigheden en dat kan problemen opleveren”, legt voorzitter Jacques Seine haarfijn uit.

“Een ander nadeel van het beëindigen van schoolzwemmen is dat kinderen minder frequent in het zwembad komen. Dit maakt de kans op herhalingsbezoek kleiner.”

Lokaal Alternatief vindt in deze kwestie in de VVD een bondgenoot. Ook Alexander Kreule is tegen de bezuinigingsplannen. Samen dienen de fracties bij de behandeling van de Zomernota in de raad van 29 september een motie in. Lokaal Alternatief en VVD willen dat schoolzwemmen gewoon gehandhaafd blijft, omdat dit goed is voor de lichamelijke ontwikkelingSteeds meer kinderen kunnen onvoldoende zwemmen.

Daarnaast is het volgens de partijen goed voor het voortbestaan van het Heinose zwembad De Tippe. Op deze manier wordt de ochtendopenstelling van Zwembad De Tippe zeker gesteld en leert het kinderen dat zwemmen bij De Tippe leuk is. De financiering kan volgens Den Daas gedaan worden vanuit de Algemene Middelen.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.