koken op hout is een genot

In onze keuken staat namelijk een machtig mooie leemoven (van de Vuurmeesters). Als we een vuurtje stoken voor het eten, warmt de lemen massa zich ook op. De straling daarvan geeft 24 uur heerlijk behaaglijke warmte.

In de zomer voeren we de warmte direct af naar buiten.

Het koken zelf gaat net zo snel als koken op elektrisch (als je nog op gas kookt, stap daar dan zo snel mogelijk van af, want met olieproducten verknal je de aarde en met een zonnepaneeltje maak je eigen stroom). Je moet er alleen even op instellen. Eerst een vuurtje stoken en daarna je eten prepareren. De kookplaat is dan precies op tijd op temperatuur. Het vuur zachter zetten kan niet, een pan verschuiven wel. Het effect is gelijk.

En als je na het koken een pan water op het vuur zet, heb je na het eten warm afwaswater.

Je moet wel altijd brandhout in huis hebben. Maak daarvoor een afspraak met de zagerij van een bouwbedrijf of hobbywinkel. Die zijn blij als je het geregeld komt halen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.