inwoners raalte tevreden over ondersteuning wmo en jeugd

Wat vinden inwoners van de ondersteuning die ze krijgen van de gemeente? Hoe verliepen de contacten met de gemeente? Zijn inwoners voldoende geïnformeerd? Deze en andere vragen stonden centraal in de cliënttevredenheidsonderzoeken.

WMO
Van de bevraagde Wmo-cliënten in de gemeente Raalte is 84 procent tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning die zij krijgen. 81 Procent vindt dat de geboden hulp goed past bij de hulpvraag. De Wmo-cliënten vinden dat ze zich beter kunnen redden door de ondersteuning en daardoor een betere kwaliteit van leven krijgen

Een verbeterpunt is de bekendheid van de onafhankelijke cliëntondersteuning waar mensen recht op hebben. Deze vorm van ondersteuning draagt met gratis informatie en advies bij aan het zelfstandig deel blijven nemen aan de maatschappij. De cliëntondersteuner is onafhankelijk en objectief en heeft geen verplichtingen richting de gemeente of een zorgaanbieder

Jeugd
Ook op het gebied van Jeugdzorg scoort de gemeente Raalte goed. De ondervraagden voelen zich over het algemeen goed geholpen. Ze krijgen voldoende informatie en beslissingen worden samen met hen genomen, waarbij ze serieus worden genomen. Ook zijn de ondervraagden tevreden over de kennis van de medewerkers van de gemeente. 91% van de kinderen voelt zich door de hulp beter. Daarnaast verbetert het gedrag van de kinderen, gaat het thuis beter en voelen kinderen zich veiliger.

Doorontwikkelen
Wethouder Gosse Hiemstra over de onderzoeksresultaten: “Ik ben erg blij met deze resultaten, dit geeft duidelijk aan dat we in Raalte op de goede weg zijn, maar we zijn er nog niet. Transformatie kost tijd en er zijn nog veel verbeteringen mogelijk. We gebruiken deze uitkomsten om de zorg en de jeugdzorg in Raalte verder te verbeteren.”

Over het onderzoek
Voor het onderzoek zijn 874 Wmo-cliënten aangeschreven, waarvan 440 cliënten de enquête hebben ingevuld. Dit is een percentage van ruim 50 procent. Voor het cliëntervaringsonderzoek Jeugd zijn alle 541 ouders en alle 254 jongeren van 12 jaar en ouder aangeschreven. In totaal hebben 176 ouders en jongeren deelgenomen aan het onderzoek, dit is een percentage van 22,1 procent.

Het rapport WMO en het rapport Jeugd zijn te vinden op de website van de gemeente Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.