inschrijven glasvezel salland zuid gestart na bomvolle informatieavonden

De roep naar een beter en sneller internet in het buitengebied door middel van glasvezel is enorm, dit bleek wel uit de reacties tijdens de informatie-avonden. 

Salland Zuid omvat Heeten, Nieuw Heeten, Lettele, Bathmen, Wesepe, Eikelhof, Middel, Olst, Diepenveen, Schalkhaar, Oxe, Colmschate en Deventer. Informatie-avonden werden gehouden in Lettele, Den Nul, Wesepe en Heeten. 

CIF Cogas is een investeringsmaatschappij die de glasvezel aan gaat leggen. Dat bedrijf kan zich permitteren nu kosten te maken terwijl de baten pas over een jaar of tien zichtbaar gaan worden. SallandGlas – de club die snel internet in Salland van de grond probeerde te krijgen – is daarom met die partij in zee gegaan.

Voor CIF begint het terugverdienen pas jaren later, maar dan moet nu wel 50 procent van de mogelijke percelen meedoen. Je betaalt daarvoor een tientje per maand voor de glasvezelkabel. Voor vijf tientjes meer kun je een provider uitzoeken die er dan de data doorstuurt waarmee je kunt bellen, televisie kijken en vooral snel internetten. Dat is niet duurder dan wat de plattelander nu betaalt, maar wel beter. Stukken beter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.