ingezonden handhaven

Vooropgesteld: wetten zijn geen doel op zich. Van mij mag een overheid ze met voeten treden/laten overtreden, maar dan wel in overleg met diegenen die zich door diezelfde wetten beschermd zouden moeten kunnen voelen.

In Raalte is dat anders. Hier wordt structureel niet meer gehandhaafd. Recentelijk nog kreeg een inwoner die een klacht indiende over de vele illegale reclame, de kous op de kop. Dat is erg. Raalte dwing inwoners daarmee zelf in actie te komen en zet die burgers aldus tegen elkaar op. Diezelfde overheid wast vervolgens haar handen in onschuld.

Het ultieme voorbeeld van deze lafheid is Martijn Dadema, burgemeester van Raalte en in die hoedanigheid hoofdverantwoordelijk voor handhaving. Ik heb daarvoor geen goed woord over en weet waar ik het over heb. Jarenlang heb ik burgers die door de Gemeente Raalte in de steek gelaten en gekoeioneerd werden, met succes bijgestaan. Geheel belangeloos wel te verstaan. Burgers die daartoe zelf onvoldoende kennis en middelen bezaten. Ik heb het met voldoening gedaan, maar het had niet nodig hoeven te zijn als we toen kordate en prudente bestuurders hadden gehad, in plaats van opportunisten, altijd uit op eigen voordeel. Bah!

Een kenmerkend voorbeeld daarvan was recentelijk de gang van zaken rond het zogenaamde ‘logeerhuis’ aan de Enkweg. B&W wísten dat dit een illegale situatie betrof, maar deden niets. Ze wachtten net zo lang tot de buren van dit illegale bedrijf er schoon genoeg van hadden en bij het college informeerden naar de consequenties.

Kort geleden is het Raalter gemeentebestuur alweer op de vingers getikt voor het niet serieus nemen van haar burgers. Door de Ombudsman en door de Raad van State.

Dadema zegt onbeschaamd dat hij dat serieus neemt. Een gotspe, want niets lijkt minder waar.

Martijn, mij kun je veel verwijten, maar geen gebrek aan ruggengraat.

Hans de Kort
Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.