hessel hoekstra wint na lang wachten stal de sjiem prijs

De rubriek die om 18.30 uur begon was pas tegen 23.00 uur afgelopen, maar het resultaat mocht er zijn: een internationale zege voor de pas 16-jarige Hessel Hoekstra die afgelopen maanden ervaring op deed op de stal van Willem Greve.

Met zoveel deelnemers waren er twee prijzenschalen en zo werd ook Casten Sandmann uit Duitsland eerste. Hij was met Livinjo (v. Lycos) ruim een seconde langzamer dan Hoekstra.

CSI Salland begon donderdag met vijf internationale springrubrieken voor ruiters uit de hele wereld. Liza Tiebot won de 1.35m GUTS Communication Prijs met Winchester (v. Guidam), voor Robert Vos met Dempseys (v. Calvaro Z).

Na zijn tweede prijs bij de jonge springpaarden stelde Pim Mulder orde op zaken in de 1.30m Rabobank Salland Prijs op 1.30m niveau met Celina (Lupicor x Concorde). Beste bij de jonge paarden was de olympische springruiter Henrik Von Eckermann uit Zweden met de Nederlands gefokte hengst Ecuador W (v. Canturano).

De pas 14-jarige Gerrit Veenstra mag zich winnaar noemen van de allereerste internationale springrubriek op CSI Salland 2016. Hij won de 1.20m Brinkhuis van Hoogstraten Accountants Prijs met het schimmeltje After Pleasure Toltien (v. For Pleasure).

Op vrijdag worden op Manege Bartels vijf internationale springrubrieken en de landelijke finale klasse L om de Roelofsen Horse Trucks Salland Cup verreden. Na de show van het Grand National Team om 19.30 uur wordt de dag afgesloten met een 1.45m rankingproef om de Nijhof-Wassink Groep Prijs. De toegang is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.