Home / archiefcentraal / heinoer vervolgd voor moord op vrouw in colombia

heinoer vervolgd voor moord op vrouw in colombia

Maar de oud-dierenarts uit Heino is nu door de Colombianen officieel in staat van beschuldiging gesteld. Volgens het OM is hij degene die zijn vrouw van het leven heeft beroofd. Hij is dan ook internationaal gesignaleerd, wat inhoudt dat hij op ieder vliegveld buiten Nederland kan worden gearresteerd.

Politie Oost-Nederland reisde eerder al af naar Colombia voor onderzoek. Daarbij ontstond er twijfel bij het verhaal van Putker, aangezien er geen sporen van derden op de boot werden gevonden.

Overigens wordt het juridisch een lastige situatie wanneer de Colombianen de berechting doorzetten. Putker zal namelijk niet worden uitgeleverd door Nederland, maar het kan wel zo zijn dat hij hier zijn straf moet uitzitten die hem in Colombia gegeven wordt. Het Nederlandse OM kan Putker niet vervolgen omdat vervolging door twee verschillende rechtbanken in verschillende landen niet mag.

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.