heeten speelt goed maar kan opnieuw niet winnen

Volgens trainer Alex Booij was de uitslag geen goede afspiegeling van het spelbeeld. “Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd”, zegt Booij, “maar ik denk dat wij in de tweede helft een aantal zeer goede kansen hadden om de wedstrijd te beslissen. We komen twee keer in een 1-tegen-1-situatie, maar beide keren scoren we niet. Ook hebben we de pech gehad dat er nog een bal van de doellijn werd gehaald. Op basis van de kansen durf ik te zeggen dat het gelijkspel niet terecht is geweest, maar het zit gewoon even niet mee.” Heeten heeft nu 2 punten uit de eerste 4 wedstrijden gehaald. Booij: “We hadden de afgelopen 3 wedstrijden ook kunnen winnen, maar ik ben blij dat we vandaag in ieder geval niet hebben verloren. Iedereen heeft hard gewerkt, en vanuit dat oogpunt ben ik blij dat we niet hebben verloren”.

Op de vraag waarom Heeten niet vaker dan 1 keer wist te scoren, is de oud-speler van onder andere PEC Zwolle en Heracles Almelo, direct duidelijk: “De ene speler is wat koeler voor het doel dan de andere. Voor bepaalde spitsen geldt dat wanneer ze weinig tijd hebben om te handelen ze vaker scoren dan wanneer ze tijd hebben om na te denken. Dat gebeurde onder andere in de 1-tegen-1-situaties tegenover de keeper van Warnsveldse Boys. Ik herken het ook uit de tijd dat ik zelf profspeler.” Hij benadrukt wel dat de wat ‘minder koele’ spelers weer andere kwaliteiten bezitten. “Je doet het uiteindelijk met elkaar.”

Het feit dat Heeten überhaupt met 11 spelers aan de wedstrijd kon beginnen, is een klein wonder te noemen. Door blessures en schorsingen is het elftal verre van compleet. Booij: “Ik verwacht over twee weken iedereen weer terug te hebben, zodat alle spelers weer op hun eigen positie kunnen spelen.”

Volgende week speelt Heeten de uitwedstrijd tegen Sportclub Lochem. Het duel op Sportpark De Elze begint zondag om 14.00.

Alle uitslagen in de klasse 3B:
Turkse Kracht – Eerbeekse Boys 3-1
Overwetering – Albatross 3-1
Columbia – Vaassen 3-3
Wijhe’92 – Lemelerveld 0-2
Twenthe – Sportclub Lochem 2-0
Witkampers – TKA 8-1

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.