grond bij restanten v1 raket in heeten niet verontreinigd

Dat laat de gemeente Raalte weten.

De restanten werden afgelopen vrijdag gevonden aan het Bleerspad, net buiten Heeten. Er werden geen explosieven bij de raket aangetroffen.

De brandstof van een V1 raket is bijzonder giftig. Vrijdag kon niet worden vastgesteld of de grond op deze locatie verontreinigd was met deze brandstof. Analyse van grondmonsters heeft nu aangetoond dat er gelukkig geen sprake is van verontreiniging op deze locatie.

De Explosieven Opruimings Dienst Defensie (EODD) gaat komende vrijdag de overblijfselen van de V1 afvoeren. Het gat waar de raket in lag, wordt weer gedicht en de bovengrond wordt geëgaliseerd . De afzettingen worden daarna weer verwijderd worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.