groep 56 ter stegeschool naar brickboerderij

Afgelopen donderdag genoten de 37 kinderen van het ‘leven’ op het boerenbedrijf Groot Kantwijk in Vreeland. De kinderen hebben onder andere geleerd waar melk vandaan komt, hoe tomaten groeien en ze hebben zelfs leren appelmoes maken. Dit kregen ze later mee naar huis. Aan het eind van de middag werd Emrah uit groep 6 verkozen tot ‘Boer van de dag”. Hij volbracht de opdrachten het best en kreeg als beloning een rondje op de trekker rijden met de echte boer.

Enkele reactie van kinderen op de vraag: Wat heb je geleerd? “Hoe je leeft op de boerderij”, Ik heb geleerd waar het eten vandaan komt”, “Ik heb venkel geproefd, dat smaakte naar drop!”, “Een vrouwtjes kip heet een hen en een mannetjes kip een haan”.

De kinderen zijn goed verwend, ze kregen een goodiebag van de plaatselijke PLUS Vermaning uit Olst. Waarvoor ontzettend veel dank! Het was een geweldige en leerzame dag!

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.