glasvezel salland zuid bomvolle eerste info avond

CIF Cogas is een investeringsmaatschappij die de glasvezel aan gaat leggen. Dat bedrijf kan zich permitteren nu kosten te maken terwijl de baten pas over een jaar of tien zichtbaar gaan worden. SallandGlas – de club die snel internet in Salland van de grond probeerde te krijgen – is daarom met die partij in zee gegaan.

Voor CIF begint het terugverdienen pas jaren later, maar dan moet nu wel 50 procent van de mogelijke percelen meedoen. Je betaalt daarvoor een tientje per maand voor de glasvezelkabel. Voor vijf tientjes meer kun je een provider uitzoeken die er dan de data doorstuurt waarmee je kunt bellen, televisie kijken en vooral snel internetten. Dat is niet duurder dan wat de plattelander nu betaalt, maar wel beter. Stukken beter.

Het hele verhaal vertellen we eind deze week, dan zijn de andere info-avonden ook geweest.

Vanavond is er nog een infoavond in zaal Ripperda in Den Nul.
Morgenavond in Brasserie Dertien in Heeten.
Overmorgen in het Wapen van Wesepe in Wesepe.
De avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur.

Salland Zuid is Heeten, Nieuw Heeten, Lettele, Bathmen, Wesepe, Eikelhof, Middel, Olst, Diepenveen, Schalkhaar, Oxe, Colmschate en Deventer.

Vrijdag start de inschrijving en op 14 november zal de 50 procent moeten zijn behaald. Inschrijvingen kunnen via staging2.glasvezelbuitenaf.nl of via de lokale verkopers die ook op deze website staan vermeld.

Meer foto's