glasvezel op het platteland salland zuid is aan de beurt

Salland Zuid is alles onder de lijn Boerhaar Broekland Mariënheem. Dat is meer voor de mensen die het zich afvragen. De plattelanders die het aangaat, die krijgen allemaal op hun huisadres een brief als ze bij de club horen die kans maakt op glasvezel.

Glasvezel is een draad in de grond waardoor de info kan die je nodig hebt voor telefonie, internet, televisie. Op het platteland ligt nu alleen maar een telefoonkabel (‘het koperdraadje’), waar al die informatie doorheen moet. Dat werkt als auto’s op een weg: hoe meer je er over stuurt, hoe voller het wordt. En door de toename van behoefte aan internet is die weg op het platteland zo goed als vol. Er ontstaan files. Eigenlijk kun je niet meer fatsoenlijk internetten.

Glasvezel maakt een eind aan dat probleem. Ieder huis krijgt zijn eigen kabel en daar kan zo veel data doorheen, daar gaat een gemiddeld plattelandsbedrijf geen vertraging meer van ondervinden. Als vijftig procent van de adressen meedoet, gaat de aanleg door.

Voor nadere uitleg organiseren ‘Glasvezel buitenaf’ en ‘SallandGlas’ volgende vier informatieavonden voor de bewoners van het buitengebied van Salland Zuid. De bewoners krijgen hier uitgebreide informatie over de mogelijkheden en kosten.

 

  • Maandag 19 september bij De Koerkamp in Lettele
  • Dinsdag 20 september bij Zaal Ripperda in Den Nul
  • Woensdag 21 september bij Brasserie Dertien in Heeten
  • Donderdag 22 september bij Wapen van Wesepe in Wesepe

Het programma is steeds als volgt:
19.30 uur: Ontvangst met koffie
19:45 uur: Welkom en inleiding
20:15 uur: Aanbod en praktische informatie
20:35 uur: Ambassadeur aan het woord
20:45 uur: Vragen vanuit de zaal
21:00 uur: Informatiemarkt
21:30 uur: Afsluiting

Verder spreekt de avond voor zich. Het is belangrijk dat iedereen zijn of haar uitnodiging meeneemt. Aan het einde van de avond ontvangen namelijk alle bewoners die zijn geweest een informatiemap op vertoon van de uitnodiging. Bewoners die niet zijn geweest ontvangen deze later thuis. Na de informatieavonden start ook de campagne van de lokale verkopers. Het percentage aanmeldingen wordt wekelijks gedeeld op de website glasvezelbuitenaf.nl

Website Glasvezel buitenaf
Elk deelgebied heeft zijn eigen gedeelte op de website van Glasvezel buitenaf. Het gedeelte van Salland Zuid is te vinden via: http://staging2.glasvezelbuitenaf.nl/salland-zuid. Via deze link is alle informatie met betrekking tot glasvezel in het buitengebied van Salland Zuid te vinden, zoals het laatste nieuws, de lijst met ambassadeurs, lokale verkopers en de postcodechecker.

Salland Centraal
Salland Centraal start de komende weken een serie over glasvezel. We zijn op zoek geweest naar de nadelen ervan, maar konden die niet vinden. Wel voordelen: die laten we de revu passeren. Op gebied van studie, het boerenbedrijf, de toekomst van het platteland, de waarde van je huis, medische zorg, toerisme en misschien nog wel meer. Iedereen die ook een inbreng wil hebben, nodigen we vooral uit te reageren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.