Home / archiefcentraal / glasvezel dichtbij voor buitengebied salland zuid

glasvezel dichtbij voor buitengebied salland zuid

In totaal gaat het om 2800 huishoudens en bedrijven in de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. De inwoners kunnen kiezen uit diensten van zes verschillende aanbieders, namelijk Caiway, CBizz, Solcon, Fiber, PLINQ en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een Vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand.

Deze week valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. CIF heeft ervoor gekozen om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel te kunnen aanleggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich dan al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Glasvezel voor iedereen
Het uitgangspunt van CIF is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal bewoners kan geen gebruikmaken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. CIF zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding.

Samenwerking met SallandGlas
Om de doelstelling van 50% inschrijvingen te halen, werkt CIF samen met SallandGlas. Dat is het bewonersinitiatief binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer dat zich als doel heeft gesteld het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel. CIF en SallandGlas werkten al eerder succesvol samen in het buitengebied van Salland Noord. Maar liefst 59,6% van de inwoners van Salland Noord heeft voor glasvezel gekozen.

Overzicht informatieavonden
19 september Lettele – De Koerkamp Bathmenseweg 18 – 19.30-21.30 uur
20 september Den Nul – Zaal Ripperda Rijksstraatweg 97 – 19.30-21.30 uur
21 september Heeten – Brasserie Dertien Dorpsstraat 17 – 19.30-21.30 uur
22 september Wesepe – Wapen van Wesepe Dominee E. Kreikenlaan 8 – 19.30-21.30 uur

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op www.glasvezelbuitenaf.nl

Lees ook

Plannen nieuwe inrichting N337 bij Den Nul en Olst ter inzage

ZWOLLE – De plannen voor een nieuwe inrichting van de Rijksstraatweg (N337) in Den Nul …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.