gewoon carolien nier te koop tegen elk aannemelijk bod

In Venezuela drogeren criminelen arme mensen, verwijderen een nier en verkopen hem aan rijke mensen. Voor 45.000 euro kun je in Irak, Nepal, China en Roemenie illegaal een nier kopen.

Ook in Nederland is een tekort aan donoren. Daarom is er een nieuw wetsvoorstel aangenomen; Nederlanders leggen in gezonde toestand vast dat ze na (plotseling) overlijden niet hun gezonde organen als nieren, lever, alvleesklier, hart en longen doneren aan een ziek mens die zonder dit orgaan zou overlijden. Is er niks vastgelegd, dan ben je donor. Je familieleden mogen dan beslissen.

Een mens is volgens de wet overleden, als de hersenfuncties zijn uitgevallen. Voor mensen met spirituele ervaringen is zo iemand dus niet dood. Soms komen comateuze mensen weer bij en hebben alles gehoord. Bij mensen in coma ervaar ik veel zielskwaliteiten nog in het lichaam, de geest is vaak ver weg. Alhoewel een andere trilling en bewustzijn, lijkt de toestand van de comateuze mens op iemand in diepe meditatieve toestand (samadhi) is. Daar is de ziel opgegaan in de geest, volledig in het lichaam. In India zijn meer mensen jarenlang in samadhi. Dat zijn wij in Nederland (nog) niet gewend.

Van bijna-dood ervaringen is bekend dat na een ongeluk de betreffende ziel vaak van boven neerkijkt op het lichaam, minder pijn heeft omdat hij uit het lichaam is. Een dertigjarige Raaltese man was voor de fatale botsing al uit zijn lichaam. Een vijftigjarige man ervoer –op eigen onbewuste wens- de pijn van zijn lichaam op het moment van sterven. Het duurde bij hem een aantal dagen voor hij zijn gehele zielseenheid volledig uit het fysieke lichaam en organen had teruggetrokken. Daarna steeg de ziel meer op en na ongeveer veertig dagen werd doorgegeven aan de familie dat deze ziel met alle aardse ervaringen volledig naar de geestelijke werelden terugging. Dus de snelheid van volledig uit het lichaam gaan, is per ziel verschillend.

Als een mens is overleden, maar het hart nog klopt om de organen te doneren, dan is zeer snel en bewust afscheid nemen van de organen door de overleden donor nodig. Na een ongeluk is dat moeilijk voor een ziel. Het orgaan blijft leven, dus een deel van de zielskwaliteiten van de donor leeft na donatie voort in het lichaam van de ontvanger en wordt dus vermengd met de energie van de ontvanger. Orgaanontvangers ervaren het karakter/ de voorkeuren / afkeuren, karaktertrekken van de donor vaak. Sommigen ervaren de ziel van de overleden donor sterk, hebben soms geestelijk contact. En ook fysiek bleek een Sallandse vrouw ineens veel sterker nadat ze een donorhart van een man had gekregen. Uiteindelijk gaat de overleden ziel zich helemaal terugtrekken uit de organen. Hopelijk heeft de orgaan-ontvanger van de zielskwaliteiten van de donor mogen leren zodat het donororgaan in dit nieuwe lichaam behouden blijft. Anders zal de ontvanger met het nieuwe orgaan dezelfde ziekte krijgen als daarvoor.

Als donor offer je niet alleen één of meer organen, maar word je ‘normale’ sterfproces uitgesteld. De ontvanger en donor van een orgaan hebben een relatie gekregen. ‘Zielsopdrachten’ worden vermengd. Een bewuste donor en ontvanger kunnen daar verantwoordelijkheid voor nemen. Het blijft zeer complex. Dat doet mij nog meer beseffen; Straks gaat mijn hart naar een van de hangjongeren in Zaandam of een IS -strijder. Oeps, wil ik die ervaringen wel?

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.