gewoon carolien innerlijke vrijheid

Ooit is er iets gebeurd, wat heftig was en niet volledig verwerkt. De energie en weerstand tegen dat wat er gebeurde kwam naar buiten als angsten die op zich op allerlei manieren laat zien; spanning in haar spieren, bijna stijve benen, hoge ademhaling, hyperventileren.

In stapjes was ze de oude angstjes aan het verwerken, tot ze op een gegeven moment kwam en zei; nu wil ik er echt vanaf. Ze was er helemaal klaar voor.

We lieten de genezende kracht het werk doen, ze ging rustig ademhalen en haar buik begon rustig te trillen. Ze hield de controle en we volgden wat er nodig was om de oude informatie van angst uit haar vrij te laten komen.

Deze mevrouw kon al positief denken, had geleerd om te gaan met emoties en door het vrijgeven van nog meer oude informatie, kon ze nu nog makkelijker zichzelf accepteren en nog meer genieten.

Angst is niet meer dan een energie. De kleine ruimte is niet gevaarlijk. Er kan iets gevaarlijks gebeuren, waar je op dat moment iets mee kunt doen of niet. Maar over het algemeen is een kleine ruimte niet gevaarlijk. De angsten belemmeren het leven. Je gedachten (mind) blijven herhalen wat ze in het verleden hebben meegemaakt of wat ze zien. Oude programma’s dienen regelmatig opgeruimd en vernietigd te worden, ze zijn vaak niet meer bruikbaar in het hier en nu.

Een grote stevige dame van rond de veertig jaar zegt me; ‘ík heb moeite om me te uiten en durf mezelf niet zo te laten zien. Laat mij maar op de achtergrond aanwezig zijn. Ik weet dat ik door het terugtrekken, emoties opsla en minder gelukkig ben.‘ Het gevoel dat je niet goed bent zoals je bent en niet jezelf mag zijn. Eigenlijk loop je dan vaak op je tenen in aardig gevonden te worden. Soms komt daar nog afkeuring van gevoelens bij, afkeuring van anderen, angst voor afkeuring. Mogelijk kennen we het allemaal in periodes.

Innerlijke vrijheid is in mijn ogen het belangrijkste wat je in je leven kunt verkrijgen.

Innerlijke vrijheid ervaar ik als ik dans als ik wil dansen, slaap als mijn lichaam wil slapen, zing als ik voel dat ik wil zingen, en me uitspreek als ik wat te zeggen heb. Serieus luisteren naar wat de klacht of het lichaam me probeert te vertellen. Soms is met het ongemak Zijn voldoende, soms bepaal ik wat er nodig is om de klacht(en) op te lossen, bijvoorbeeld een overtuiging veranderen of loslaten of gedrag veranderen. Rust, ontspanning, liefde en plezier.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.