gewoon carolien hersengolven

Hersencellen gebruiken, net als alle andere zenuwcellen in ons lichaam elektrische kracht om met elkaar te communiceren. Deze krachtsverschillen met daarbij bepaalde opdrachten of informatie worden door de cellen doorgegeven naar de rest van het lichaam. Deze snelheid van elektrische stroompjes en veranderingen worden gemeten in aantal keren per seconde ofwel in Hertz (Hz). Er is een aantal hoofd-hersengolf- groepen: Delta, Theta, Alpha, Bèta, Gamma.

Wanneer de hersengolven tussen de 0,5 Hz. en 4 Hz zijn, dan zijn we aan het slapen. We noemen het de delta staat. We zijn fysiek totaal ontspannen en we zijn geestelijk ook even ‘helemaal weg’. Na de deltagolven, komt er REM slaap en daarna weer deltagolven.De Delta staat is waar we aan het herstellen en genezen zijn. Goed en diep slapen is daarom belangrijk. In de lagen van Delta naar theta is er geen besef van het fysieke lichaam, kun je dromen hebben waarin je als het ware “wakker” bent. Je voelt je verbonden met alles en iedereen.
De Theta Golven vinden we van 4 Hz. tot 7 Hz. We zijn in deze staat totaal ontspannen, je voelt je fysieke lichaam ook niet. Tussen wakker en slapen. De Theta staat maakt ons zeer ontvankelijk voor ideeën, beelden, flarden van dromen en lang vergeten herinneringen. Theta staat is waar we aan het mediteren zijn, contact met andere wezens, waarnemen van energie, astraal reizen, uit het lichaam gaan, uiterst intuïtief en vol herinneringen. De theta staat is ook de ideale staat voor het her programmeren van je gedachten en lichaam, droom herinneringen en zelf hypnose.

Het bereik van de Alfa golven loopt van ongeveer 7 Hz. tot 14 Hz wanneer we ons ontspannen. De Alfa staat is de poort naar de diepere staten van bewustzijn. De Alfa staat wordt door ons als bijzonder plezierig ervaren. We zijn alert, maar toch ook ontspannen, we zijn met onze aandacht naar binnen gericht, maar kunnen snel en gemakkelijk ons naar buiten richten. Informatie verwerken is nu het meest efficiënt en het best.

De bèta Golven (frequentie van 14 Hertz tot ongeveer 40 Hz). De meest actieve volledig bewuste staat van de hersenen op de buitenwereld gericht. Bijvoorbeeld als je bezig bent met praten, werken, sporten, een discussie, etc. Als de bèta-golven aanwezig zijn met een goede verhouding tot de andere hersengolven dan geeft het hele waardevolle kwaliteiten. Ontspanningsoefeningen (zal in het begin doorzetten zijn) en de natuur helpen om meer te ontspannen.

De Hoge Bèta golven noemen we de Gamma golven en beginnen pas bij 40 Hz. en gaan ver door. Het is ook in deze staat dat we extreem veel informatie verwerken. Bijvoorbeeld als je zonder moeite topprestaties kan leveren door tegelijkertijd gebruiken van allerlei informatie vanuit allerlei wegen en gebieden. Het is in deze staat dat we het meest in connectie staan met universele kennis, veel heldere inzichten en heldere waarnemingen.

Bij stress en spanningen produceert een mens veel bèta- en gammagolven terwijl er relatief weinig andere hersengolf frequenties aanwezig zijn. Dit is een oncomfortabele staat van zijn. Het gaat om de langdurige balans in afwisseling van de staten welke helderheid, rust, ontwikkeling en gezondheid geeft. Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.