gerlant prioriteiten stellen

Prioriteiten; een paar weken terug schreef ik over die mevrouw in de schuldhulpverlening uit Raalte die haar baan op moest zeggen van de rechter om dat er dan meer binnenkwam. Niet werken levert meer op voor het systeem dan wel werken. Daar kwamen veel reacties op. Eén ervan heb ik hier ook nog apart aandacht aangeschonken. Het aantal reacties en de soms schrijnende verhalen waren voor mij reden om een officiële brief aan het college en de politieke partijen in Raalte te sturen met de vraag of zij van dit soort zaken op de hoogte waren en wat of zij er aankonden doen. Eigenlijk had ik dit naar alle gemeentes in Salland moeten sturen want de reacties en noodkreten komen overal vandaan. Van Hardenberg tot Holten en van Nieuwleusen tot Nieuw Heeten. Vooral van mensen die op het randje zweven, bijna aan de grond zitten. Niet weten waar en hoe of ze moeten beginnen. Waar ze met de billen bloot moeten gaan.

Prioriteiten; ik ben bovenal ‘huisman’, vader en moet ervoor zorgen dat thuis de boel door draait. Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dan komen er van allerlei nieuwe indrukken en ervaringen op je kinderen af. De één gaat naar het voortgezet onderwijs, moet gaan fietsen naar Zwolle en ziet heel veel nieuwe dingen. De ander krijgt nu Engels op school en vindt dat maar niks en de derde moet gaan schoolzwemmen in die koude bak met water wat in haar ogen dat buitenbad is. Het is belangrijk om er dan voor ze te zijn, een luisterend oor en zo af en toe even een knuffel of een aai over de bol te geven en waar nodig, je even wat bijstuurt.

Het tweede wat ik op sociale media zie is een actie in Heino van ‘De vrienden van de Tippe’. Dat is het zwembad, zij zijn tegen het voorgenomen afschaffen van het schoolzwemmen. Het berichtje is flink gedeeld door veel van mijn vrienden. De politieke partijen uit de oppositie, zo word vermeld hebben zich in no time tegen het afschaffen uitgesproken en iedereen is daar mee content.

Het afschaffen van het schoolzwemmen denk ik meesmuilend, een politiek spelletje waarbij het college een balletje opgooit om de publieke opinie te beïnvloeden zodat er straks een stok is om ergens anders mee te slaan, te bezuinigen. Immers schoolzwemmen was bij de laatste verkiezingen een speerpunt van de grootste coalitie partij, Gemeente Belangen. Zij willen dat behouden en zij zouden zich totaal belachelijk maken als ze nu voor afschaffen zouden zijn. De lokale oppositie heeft gereageerd en zich tegen afschaffing uitgesproken. Makkelijk scoren denk ik dan.

Mijn briefje aan het college en de politieke partijen. Een antwoord van het college heb ik nog niet. Dat kan ook niet, het moet de officiële molen door en dat duurt gewoon zes weken. Reacties uit de politiek? Van slechts één partij. Gemeente belangen. Zij lieten mij weten het in de fractie besproken te hebben, de door verwijzing van dit soort gevallen naar ‘MEE IJseloevers’ een goed advies was en open te staan voor de problemen en sluiten af met: “Verder willen wij de reactie vanuit het college afwachten en desgewenst hierop reageren mocht dit nodig zijn.” Het is niet veel, maar wel wat.

Sociale media vriend; Ik was dus druk de laatste weken. Thuis en onderweg met dingen waar je niet makkelijk mee scoort maar waar je wel mensen mee kan helpen, ik moest dus prioriteiten stellen, dat heb ik u ook weer gedaan. Ik wacht nog op jouw antwoord, want ik kan het niet helpen dat jij toevallig ook één van die mensen bent die zich bezighoudt met Raalter politiek en ik (namens die mensen) heb aangesproken, maar nog niks van heb gehoord.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.