gerlant pmd ii

Dat ik dat liever niet wilde om dat ik er dan weer zo’n grote bak bij heb in mijn kleine tuin ging even aan hem voorbij, maar ja het is geven en nemen dus wij krijgen er een grote bak bij. Dat ik er niet voor betalen wilde begreep hij wel. Volgens hem hadden al meer mensen met grotere gezinnen een tweede bak gekregen.

Op straat en via sociale media kreeg ik veel reacties van mensen die het een heel herkenbaar probleem vonden, meer plastic dan restafval hadden en die dat dan maar in de grijze deden want voor dat ding moesten ze toch – of hij nu wel of niet aan de weg stond – tig x verplicht (duur) voor betalen. Daar gaat dus wat mis, daar gaat het aan z’n doel voorbij.

De volgende morgen telefoon van de gemeente. Zij zagen het probleem niet zo want ze kregen er nooit een andere meldingen over. Wij krijgen van hen wel een tweede pmd container, gratis en voor niets. Omdat we onze grijze gemiddeld maar één keer in het jaar aan de weg zetten bespaart dat voor hen zoveel en kon dat voor de gemeente wel uit. Maar om het beleid aan te passen en vaker die pmd container te legen, dat vonden ze niet nodig.

Frank meldde ook dat hij met de najaarbeschouwingen het beleid nog eens onder de loep wil nemen. Maar, denk ik dan; als deze ambtenaar hem gaat adviseren verandert er dus niet wat. Ik heb ze verteld wat de reacties uit mijn omgeving waren en met ze afgesproken er hier nog een paar woorden aan te wagen.

Wat vinden jullie? Moeten ze de pmd’s volgend jaar vaker komen halen? Moet het afvalbeleid op de schop? 

Stuur dan even een mailtje naar info@raalte.nl want daar hebben ze wel gelijk in: als wij niet melden dat het anders moet dan kunnen zij de wethouder ook niet juist informeren. En dat ze wel willen is nu wel gebleken, binnen 24 uur ‘mijn’ probleem (tijdelijk) opgelost. Frank en ambtenaren, Top!

Reageren? gerlant@sallandcentraal.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.