ga eagles pakt punt na comeback in alkmaar

Na een aftastende beginfase was de eerste goede mogelijkheid aan de kant van GA Eagles voor Randy Wolters. Zijn kopbal ging echter over de goal. Aan de andere kant probeerden Rienstra, Dos Santos en Luckassen het namens AZ, maar ook hun pogingen troffen geen doel.

Penalty
In de 36e minuut kon AZ op eenvoudige wijze de score openen. Lambooij beging een overtreding binnen de 16 meter, waarna Wout Weghorst het buitenkansje vanaf de penaltystip verzilverde. 1-0 was tevens de ruststand.

Na de pauze nam de thuisploeg al snel verder afstand van de ploeg van Hans de Koning. Wederom was het Weghorst die het doelpunt op zijn naam mocht schrijven na een voorzet van Bel Hassani.

Eagles recht de rug
Hoewel de 2-0 achterstand tegen een ploeg als AZ – voorafgaand aan het duel gepositioneerd op de vierde plek in de Eredivisie – een behoorlijk somber uitzicht leek, rechtte de rood-gele brigade uit Deventer de rug. Daar waar doelman Rochet een inzet van Bytyqi nog wist te keren, had hij geen antwoord op een afstandsschot van Duits in de 66e minuut.

Met het kleine verschil van één doelpunt werd de slotfase van de wedstrijd spannend. AZ was dreigend, maar Go Ahead Eagles wist uiteindelijk de laatste goal te maken. Drie minuutjes voor tijd was daar Hendriks met de gelijkmaker.

Voor AZ bleef er te weinig tijd over om de schade te herstellen. Luckassen kopte nog wel op de lat in blessuretijd, maar het mocht niet baten. De remise was een feit.

Go Ahead Eagles blijft door het gelijkspel op de 15e plek staan. FC Utrecht en Roda JC kunnen morgen echter voorbij stuiven als zij beide weten te winnen van hun Rotterdamse tegenstanders: Sparta en Feyenoord.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.