ga eagles boekt eerste zege van het seizoen

Door het recente vertrek van Robin van der Meer (die voorafgaand aan de wedstrijd werd gehuldigd) naar FC Utrecht, startte Joey Groenbast als linksback tegen Roda JC. Xandro Schenk keerde na een blessure terug als centrale verdediger, terwijl de in Deventer teruggekeerde Jarchinio Antonia een plaats als rechtsbuiten toebedeeld had gekregen. De aanwinsten Sébastien Locigno, Sinan Bytyqi en Rochdi Achenteh namen plaats op de bank.

De eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. De eerste doelman die handelend moest optreden, was Benjamin van Leer. Hij had echter weinig moeite met een schot van Lars Lambooij. Lastiger was de kopbal van Marcel Ritzmaier die hij moest keren. De Oostenrijkse middenvelder kopte goed binnen na een voorzet van Antonia, maar Van Leer pareerde met een katachtige reflex. Kort daarvoor moest ook Theo Zwarthoed voor het eerst handelend optreden na een inzet van Daniel De Silva waar een verraderlijke stuit in zat.

Het was Go Ahead Eagles dat halverwege het eerste bedrijf op een 1-0 voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal door Sander Duits terug in de doelmond gekopt, waar de bal volgens arbiter Janssen op de hand van Simon Church terecht kwam. Kevin Brands wist vervolgens wel raad met het buitenkansje en schoot de strafschop onberispelijk achter doelman Van Leer: 1-0 in de 26ste minuut. Kort voor rust had Brands ook nog bijna de tweede treffer op zijn schoen, maar hij zag zijn schot in de korte hoek gekeerd worden door de Limburgse goalie.

De tweede helft waren de kansen voor beide ploegen schaars. In de eerste minuten waren er nog behoorlijke mogelijkheden voor Wolters (schot voorlangs) en Adil Auassar (gesmoord schot), maar nadien speelde het duel zich voornamelijk af op het middenveld. Roda JC leek niet bij machte om het Go Ahead Eagles lastig te maken, terwijl de ploeg van Hans de Koning geduldig wachtte op een kans om met een tweede treffer de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Wolters was de meest dreigende speler, maar hij miste wat geluk bij een volley (over), kopbal (onvoldoende richting) en schot (voorlangs).

Hét slotstuk van de wedstrijd volgde in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Een verre uittrap van Theo Zwarthoed werd door invaller Darren Maatsen, die als spits in het veld was gekomen voor Leon de Kogel, fabuleus doodgelegd op zijn schoen om vervolgens met een vlammend schot doelman Van Leer kansloos te laten. Het leverde Go Ahead Eagles de eerste zege van het seizoen 2016/2017 op en een dertiende plaats in het Eredivisie-klassement.

Go Ahead Eagles – Roda JC 2-0 (1-0)
27. Kevin Brands 1-0 (strafschop)
89. Darren Maatsen 2-0

Scheidsrechter: De heer Janssen
Toeschouwers: 9213
Gele kaart: Adil Auassar, Simon Church (beiden Roda JC)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Lars Lambooij, Sander Fischer, Xandro Schenk, Joey Groenbast; Kevin Brands (80. Tom Daemen), Marcel Ritzmaier, Sander Duits; Jarchinio Antonia (71. Henrik Ojamaa), Leon de Kogel (63. Darren Maatsen), Randy Wolters.

Roda JC: Benjamin van Leer; Nathan Rutjes, Frederic Ananou, Christian Kum, Ard van Peppen; Abdul Ajagun; Mikhail Rosheuvel (85. Nestor Mytides), Adil Auassar (61. Mitchel Paulissen), Tom Van Hyfte, Daniel De Silva (73. Marcos Gullón); Simon Church.

Via: ga-eagles.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.