erepenning voor jonge helden uit wijhe en heeten

De jongens kregen de erepenning door burgemeester Ton Strien uitgereikt in de raadzaal van het gemeentehuis in Wijhe.

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is, na de Militaire Willems-Orde, de oudste nog in gebruik zijnde dapperheidsonderscheiding en wordt bij Koninklijk Besluit toegekend. De onderscheiding werd ingesteld in 1822 na de redding van een militair uit een diepe waterput in de citadel van Doornik. De onderscheiding beloont ‘hen die een menslievende daad hebben verricht die de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering’. Het ereteken kan worden toegekend in goud, zilver of brons. Het zijn de hoogste Nederlandse onderscheidingen voor moedig gedrag buiten gevechts- of oorlogsomstandigheden.

Lees hier nog eens het verhaal van de reddingsactie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.