ekidenloop heeten trekt verrassend veel lopers

Loopgroepen, verenigingen, families, buurten, bedrijven: je komt ze allemaal tegen in de inschrijflijsten. Met ieder een karakteristieke naam. ‘De Doordravers, Ren je Ruth , Dreamteam, GeenMeterTeveel, Gewoon omdat het kan, Wulle komp d’r ook wè , de Bikkels, Kiek ze goan, Wie is er sneller dan Ron.’

Om 11 uur start de eerste estafetteloper, de tasuki keurig om het lichaam, voor een ronde van 5 km. Het is Gerard Kappert, nog steeds Europees recordhouder, die het startschot lost. Vijf kilometer verderop, in de wisselzone op het Japans aandoende dorpsplein, is het vervolgens de beurt aan de lopers die respectievelijk 10 , 5 , 10 , 5 en 7,195 km overbruggen. Uren later in de namiddag zal na de marathonafstand menige uitroep te horen zijn: Eureka…’wij hebben het gehaald’.

En ondertussen zullen nog vele teams onderweg zijn. Het is niet waarschijnlijk dat bij deze eerste Heetense ekiden de toeschouwers, naar Japans gebruik, “Gambate’ zullen roepen. Zaterdag zullen de bijna 200 lopers meer hebben aan: ‘D’r an ! Of ‘Geet goed, finish in zicht’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.