derde editie koele koele in luttenberg met bokkers night beats en mozes and the firstborn

Medeorganisator Arjan Pronk, in het dagelijks leven bassist van Bökkers, heeft er zin in: “Je ben nogal een sukkel als je met zo’n prachtige locatie de sfeer weet te vernachelen. De plek is meteen al 10-0.”

De eerste editie van het festival in 2014 was meteen een voltreffer. Circa 1.500 bezoekers wisten de weg naar de Koele Koele te vinden; vorig jaar was het festival zelfs uitverkocht. Pronk: “Of we dit jaar weer uitverkopen? Dat zien we wel, we hopen natuurlijk van wel, maar op onze prioriteitenlijst aangaande Koele Koele staat uitverkopen nou niet bepaald op nummer 1. De eerste keer waren we ook niet uitverkocht en wat was het een beregezellig feest. Da’s zeker net zo belangrijk!”

Koele Koele mikt op het basale. Drank: bier (en oké, wat wijn en fris). Eten: van de barbecue. Aankleding: de koele is al mooi genoeg, een paar gekleurde spotjes in de bomen om de open plek en het ziet er al fantastisch uit. Niet moeilijk doen dus. Past ook bij Bökkers.

Geijkte paden
Wat wel opvalt is dat de heren bij het boeken van de andere bands niet kiezen voor de geijkte paden. Daar waar veel andere boerenrockbands zouden kiezen voor Nederlandstalig of feestmuziek, mikt Bökkers op bands die links van het midden opereren. “Het is telkens weer een hele zoektocht”, benadrukt Pronk.

“We willen ook bands die je niet overal ziet. Mozes & The Firstborn hadden we twee jaar geleden ook al op het oog, maar toen stonden ze al op veel te veel andere plekken. Nu is het een redelijk uniek optreden. Hun nieuwe plaat krijgt trouwens te gekke recensies. We hebben er mazzel mee dat onze manager Frank Satink ook boeker is. Hij weet wat er langs komt. Maar je moet er ook een beetje geluk mee hebben. Op onze lijst stonden ook namen als Dinosaur Jr, Red Fang en Fu Manchu. Amerikaanse bands, maar die moeten dan wel net in Europa zijn. En betaalbaar zijn.”

‘Ruierig’
Pronk beaamt inderdaad dat de band de geijkte paden vermijdt. “We maken universele muziek. Ik wil ons niet te kort doen door ons nadrukkelijk in een subcategorie te plaatsen. Er zijn bands die koketteren met hun boerenroots. Wij niet. Ik schaam me er niet voor hoor, dat ik van het platteland kom, integendeel, ik ben er trots op, maar mijn vader was fietsenmaker… Boeren is een geuzennaam geworden, dat snap ik! Wij spelen ook op boerenrockfeesten waar alleen maar soortgelijke bands en Nederlandstalige artiesten staan, dat is prima, maar dat zou ik zelf niet willen organiseren.”

En voor de rest: laat het maar komen. “Op veel plekken waar wij met Bökkers spelen merk je een soort van spanning in het publiek voordat we op moeten. De sfeer wordt wat ‘ruierig’. De mensen worden al wat losser. Dat gevoel hebben de mensen ook op Koele Koele, dat merken wij ook. Ik hoor telkens vooral veel verhalen over hoeveel schik de mensen hebben gehad en hoeveel aangeschoten volk er wel niet rondliep. Dan is het toch goed!”

Kaarten
Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop (exclusief servicekosten) en zijn verkrijgbaar bij: Café De Schoenmaker en Café Spoolder in Luttenberg, De Smulbaai in Heino, Café Budde in Nijverdal, Café De Droadnagel in Haarle, Café De Barbier in Hellendoorn, Brasserie Dertien in Heeten en de Primera in Raalte. Daarnaast kun je ze ook online bestellen via staging2.koelekoele.nl. Het terrein is geopend vanaf 19.00 uur. Let op: er geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.