den nul onder de indruk van vluchtelingenverhaal tijdens jaarvergadering

Voorzitter Jan Scholtens interviewde mevrouw Nougin Osman, een vluchtelinge uit Syrië, die sinds april met haar man en dochtertje in Den Nul woont. Plaatselijk Belang had de familie Osman gevraagd of ze zich voor wilden stellen aan de inwoners van Den Nul. Nougin vertelde o.a. over de reis die zij samen met haar man maakte toen ze vluchtten uit Aleppo. Op een landkaart was met stift aangegeven door welke landen ze zijn gereisd, zodat iedereen een goed beeld kreeg van de reis. Het gesprek ging in het Engels; penningmeester Erika Meulenbroek trad op als tolk, zodat de aanwezigen in de zaal het gesprek goed konden volgen.

Ruim 80 mensen waren dinsdag aanwezig op de jaarvergadering. ’s Middags kregen het College van B&W en het bestuur van Plaatselijk Belang een rondleiding van Leon Ripperda in het Infocentrum IJssel Den Nul en BIJRipperda. Leon nam twee jaar geleden het bedrijf van zijn ouders over en sinds april exploiteert hij de brasserie Op Duur in het Infocentrum. Een interessante middag en voor velen een thuiswedstrijd.

Op de agenda van de ledenvergadering stond dit jaar o.a. het onderhoud van de openbare ruimten (IBOR), glasvezel buitengebied en de evaluatie “Den Nul leeft”.

Hans Lagcher benadrukte nogmaals het belang van tijdig inschrijven voor glasvezel in het buitengebied. De inschrijftermijn sluit op 14 november, dus het is nu of nooit.

Marcel Blind ging in op de vraag van Plaatselijk Belang hoe nu verder te gaan met de schoonmaak van Den Nul. Wat kunnen we van de gemeente verwachten? Het kan niet zo zijn dat de inwoners het werk doen en de gemeente achterover leunt. Blind erkende dat er 3 jaar geleden te fors is bezuinigd op het onderhoud van openbare ruimten. Dit is nu zichtbaar door het vele onkruid. De gemeente wil graag terug naar het vorige niveau, maar het probleem is dat er geen geld beschikbaar is. Er zal overlegd moeten worden over hoe dit aan te pakken. Blind sprak de hoop uit om in het nieuwe seizoen een pilot te organiseren om het karwei te klaren met hulp van bewoners, dus participatie.

Directeur Claudia Diepstraten van basisschool De Holsthoek evalueerde de klankbordavond van afgelopen juni. Een enerverende avond vol passie, waar de goede samenwerking met de school, het buurthuis en Plaatselijk Belang duidelijk naar voren kwam. Een heel sterk punt.

Het bestuur van Plaatselijk Belang is erg blij met de grote opkomst en dankt alle aanwezigen voor hun aanwezigheid.

Op zaterdagochtend 8 oktober organiseert PB Den Nul voor de vierde keer dit jaar een schoonmaakactie. Bij deze schoonmaak zijn vele handen nodig, dus als je wilt komen helpen, dan ben je van harte welkom om 9.00 uur. Start Buurthuis, Holstweg 29.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.