dalfsen redt living village festival van abrupte afgelasting

Het gaat om een experimenteel evenement met onder andere muziek, kunst, dans en workshops in het teken van een ‘blije en schone toekomst’. 

Abrupt
Wat de exacte redenen van de afgewezen vergunningen zijn is voor de organisatie onbekend: “Waar zij ons eerst hebben uitgenodigd en ons zelfs subsidie hebben verleend, krijgen wij nu abrupt een harde nee. De vergunning is niet verleend.”

De organisatie heeft daarop besloten per direct op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. “We hebben alle opties bekeken, zoals rechtzaak of uitstellen. Uiteindelijk hebben we besloten dat wij niet in de aanval willen gaan, maar het echt anders willen doen.”

Dalfsen
Zodoende kwam Dalfsen in beeld. “We zijn andere gemeentes gaan benaderen of iemand ons acuut een vergunning wil verlenen zodat het festival alsnog op de geplande datum door kan gaan. We zijn gaan rondbellen, en als een waar wonder, heeft gemeente Dalfsen gehoor gegeven aan onze noodroep!”

De gemeente Dalfsen heeft aangeboden dat de festivalorganisatie per direct een vergunningsaanvraag in mag dienen voor het evenemententerrein in Dalfsen. “Wat dit nu betekent is dat wij met spoed de plannen gaan herschrijven om het geschikt te maken voor het nieuwe terrein”, aldus de organisatie. “Als alles wordt goedgekeurd betekent dat dat het festival alsnog door kan gaan op de geplande datum.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.