d66 wil olst wijhe enthousiast maken voor windenergie

Steeds vaker trekken inwoners, gemeenten en organisaties samen op om alternatieve energiebronnen te exploiteren. Wind is zo’n energiebron. Er zijn in onze regio talloze voorbeelden waarin inwoners een lokale energiecoöperatie oprichten om zo op een duurzame wijze energie winnen. De opbrengsten daarvan stromen vervolgens terug naar de inwoners en regio.

D66 Olst-Wijhe is warm voorstander van duurzame energiewinning en wil met deze excursie B&W en raadsleden enthousiasmeren over de mogelijkheden voor winderenergie. De excursie begint bij Windpark Kloosterlanden in Deventer. Dit windpark, dat aan de snelweg A1 ligt, bestaat uit twee windmolens die samen 9,4 miljoen kWh per jaar produceren. Daarmee worden 2.700 Deventer huishoudens van elektriciteit voorzien. Tijdens de excursie geeft Jan de Vries, directeur van Deventer Energie, een toelichting op de succesfactoren en de rol die de gemeente gespeeld heeft.

Na Deventer volgt een bezoek bij IJsselwind BV. Dit is samenwerkingsverband tussen de energiecoöperaties Zutphense Energie Transitie, LochemEnergie, Brummenenergie en EnergieRijk Voorst. IJsselwind BV wil drie windmolens ontwikkelen aan de rand van het industrieterrein De Mars in Zutphen/Eefde. Projectleider Otto Hettinga geeft een toelichting op de plannen en over het proces.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.