christian mensink uit heeten brengt boek uit over zijn leven met taaislijmziekte

Lees het boek en raak verwonderd door zijn bijzondere levenskracht. Het boek is vanaf 10 oktober verkrijgbaar bij De Parabool en Bruna in Raalte of te bestellen via christian_sjaakie@hotmail.com

Cystic Fibrosis (taaislijmziekte)
Cystic fibrosis (CF) staat ook wel bekend als taaislijmziekte. Het is een erfelijke, chronische en helaas ongeneeslijke ernstige ziekte. Het is een erfelijke ziekte die in Nederland bij zo’n 1.500 mensen voorkomt, waarvan er meer dan 800 volwassen zijn. Cystic fibrosis is dus redelijk zeldzaam.

De afgelopen jaren is er steeds meer mogelijk geworden om de symptomen van cystic fibrosis te bestrijden en het ziekteproces te vertragen. Daardoor kun je met cystic fibrosis een stuk beter leven dan vroeger, al blijft het een heftige ziekte. De levensverwachting is voor iedereen verschillend, maar ligt gemiddeld tussen de 35 en 40 jaar.

Foto: Facebook Mensink Bouwbedrijf

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.