cda wil gemeentegeld voor opknappen frescos in plaskerk

De Plaskerk is aan de binnenkant voorzien van zogeheten fresco’s. Dit zijn muur- of plafondschilderingen, waarbij de verf direct op de natte kalk wordt aangebracht, zodat zij daarmee, na droging, één geheel vormt. Fresco betekent dan ook ‘vers’.

Maar de schilderingen in de Raalter kerk zijn gebaat bij onderhoud. Ze moeten geconditioneerd worden. Het komt er op neer dat ze schoongemaakt moeten worden en een beschermlaagje moeten krijgen.

‘Haast geboden’
“Naar aanleiding van bezoek van fractie aan de Plaskerk deze week, zijn we overtuigd geraakt dat er haast geboden is om de fresco’s te bewaren”, stelt het CDA. De fractie stelt dat de kunstwerken een grote cultuurhistorische waarde hebben.

Daarom heeft het CDA schriftelijke vragen gesteld aan het Raalter college. Daarin vraagt de fractie om een bijdrage aan de kosten van de restauratie en conservatie van de fresco’s. Ook wil het CDA dat de gemeente zich bij de provincie meldt om een eventuele bijdrage los te peuteren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.