cda raalte ziet kansen voor hulp statushouders na uitblijven azc

Het CDA vindt het goed dat er nu duidelijkheid is. “Met name voor de omwonenden is het niet goed om ze te lang in onzekerheid te laten.”

De fractie noemt het proces van besluitvorming vanuit het COA de laatste maanden dan ook teleurstellend. “Vanuit het COA was er de afgelopen twee maanden radiostilte terwijl de maanden daarvoor bewoners, ondernemers, scholen en de politiek in Raalte vol overgave met dit thema bezig zijn geweest. Deze onduidelijkheid was en is slecht voor vertrouwen in openbaar bestuur.” 

De fractie is van mening dat Raalte haar beurt over moet slaan als het COA binnen afzienbare tijd weer met een azc-verzoek komt. 

Vrijwilligers
Toch schaart de fractie zich ook achter de woorden van burgemeester Dadema, namelijk dat het proces niet voor niets is geweest. “Vele inwoners uit de gemeente Raalte hebben zich de afgelopen maanden aangemeld als vrijwilliger om zich in te zetten voor diverse activiteiten binnen het voorgenomen azc in Raalte. Wij stellen voor om het college van B&W een brief te laten sturen aan al deze vrijwilligers en hen te bedanken voor hun aanmelding en ze te wijzen op mogelijkheden voor vrijwilligerswerk voor de statushouders die in Raalte gehuisvest zijn of worden. Doel is te komen tot snelle integratie.”

Ton van Beaphar
Verder wil de fractie oproep doen aan college om met Henk Aa van Beaphar om de tafel te gaan om de toegezegde gelden à 100.000 euro te laten gebruiken voor de statushouders in plaats van de bedoelde bewoners van het azc. Henk Aa stelde een aantal maanden geleden voor twee docenten te financieren om de bewoners van het azc Nederlands te laten leren. “Het zou goed zijn om uit te zoeken of hij bereid is deze middelen in te zetten voor de statushouders. Ook hier met het doel om met deze middelen de integratie een extra stimulans te geven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.