carbid schieten veiliger in drenthe hoe zit het in salland

Een melkbus met carbid en wat water, een kleine vonk en dan een gigantische knal. Een mooie traditie, maar zeker niet zonder gevaar. Al zeker twaalf gemeenten hebben interesse in de Drentse veiligheidscampagne voor veilig carbid schieten ‘Wie is de BOCK?’. Dat valt te lezen op binnenlandbestuur. De aanpak in Drenthe tussen de verschillende organisaties werpt al zijn vruchten af.

We vroegen de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe wat zij van deze Drentse opzet vonden en of het ook niet wat is voor de aanpak in Salland. Onderstaande de (korte) reacties.

Carbid in Raalte
Er is in de gemeente Raalte naar eigen zeggen goed en voldoende overleg met de diverse groepen die carbid schieten. Burgemeester Martijn Dadema: “Ik vind het een interessante campagne. Ik heb in de Veiligheidsregio aangegeven, dat we gezamenlijk meer aan bewustwording moeten doen rondom carbid en toen ook gesuggereerd om eens naar de Drentse aanpak te kijken. Of deze aanpak ook geschikt is voor onze regio, moet worden bezien. We hebben dus interesse in de aanpak, maar het is nog niet bekend of we dit overnemen.”

Uiteraard gelden voor het schieten met carbid in de gemeente Raalte (strenge) regels. Klik hier om deze te lezen. 

Carbid in Olst-Wijhe
De gemeente Olst-Wijhe heef tot heden geen signalen gekregen dat er sprake is van een probleem of een zorgelijke ontwikkeling. “Wij doen onderzoek naar de overlastmeldingen rond oud en nieuw waarbij we kijken naar opvallende zaken. Als uit dit onderzoek naar voren komt dat we moeten investeren op voorlichting over veilig afsteken van carbid, dan zal ook de Drentse campagne worden meegenomen in de overwegingen.”

De regels voor carbidschieten in Olst-Wijhe zijn te vinden in deAlgemene Plaatselijke Verordening. Klik hier om deze te lezen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.