burgerbelangen schaf betaald parkeren nog voor sinterklaas af

BurgerBelangen heeft altijd gesteld dat afschaffen van betaald parkeren noodzakelijk is voor de toekomst van het centrum van Raalte. En de fractie was ervan overtuigd dat het financieel ook kon en kán. “Dit is geweldig belangrijk voor de toekomst van het centrum van Raalte. Hier hebben we steeds voor gepleit”, aldus Nijboer. “Het is jammer dat het zolang geduurd heeft en tot zoveel gedoe heeft geleid. Maar vooral: mooi dat deze doorbraak bereikt is.”

Nijboer geeft complimenten aan het ROV die bereid is een lastige prijs te betalen. “Ze betaalden indertijd immers ook al voor de startkosten, de afgelopen jaren moesten ze inkomsten derven, vanwege het betaald parkeren. En nu moeten ze weer betalen om het af te schaffen. Het siert ze dat ze daartoe bereid zijn. Ik hoop dat er onder de ondernemers een goede modus wordt gevonden om die kosten naar redelijkheid te verdelen, waarbij ook de free-riders (de ondernemers die geen lid zijn van het ROV, red.) letterlijk een duit in het zakje zouden moeten doen.”

Vóór Sinterklaas en Kerst
Nijboer: “Wat ons betreft wachten we nu niet langer, buigen we het principe-besluit zo snel mogelijk om in een definitief besluit en stoppen we ook zo snel mogelijk; uiterlijk per 1 november of december. Voor veel ondernemers zijn dat, vanwege Sinterklaas en Kerst, superbelangrijke maanden, dus laten we zorgen dat de parkeermeters dan ook vóór die tijd weg zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.