burgerbelangen maakt eigen groen enquete na kritiek op vragenlijst gemeente

Fractievoorzitter Ben Nijboer: “Men vond meerdere vragen suggestief, men was verplicht keuzes te maken waar men niet achter stond, om verder te kunnen naar een volgende vraag, er was nauwelijks ruimte voor toelichtingen en belangrijke items werden gemist op de vragenlijst. Verder was er geen bescherming tegen dubbel invullen.”

BurgerBelangen heeft dan ook gehoord dat een aantal mensen de vragenlijst inderdaad meerdere keren heeft ingevuld. Ook afgelopen zaterdag, toen BurgerBelangen met een stand in het centrum van Raalte stond, zouden meerdere bezoekers kritiek hebben geuit op de enquête.

Vrijdag al gesloten
Nijboer: “Heel opmerkelijk was dat de enquête afgelopen donderdag of vrijdag al gesloten was, terwijl was aangegeven dat invullen tot en met 18 september mogelijk was. Als reden werd opgegeven dat het maximum aantal respondenten was bereikt. Toch vreemd om een maximum te stellen als je graag zoveel mogelijk meningen wilt horen.”

BurgerBelangen besloot dan ook een eigen enquête in het leven te roepen. Deze is vanaf vandaag (woensdag 21 september) tot en met 9 oktober in te vullen. Op de website staging2.burgerbelangen0572.nl staat een link naar het enquêteformulier, welke vervolgens online kan worden ingevuld.

De enquête van BurgerBelangen is volgens de fractie bedoeld als ‘een aanvulling en verdieping op de vragenlijst van de gemeente’. De resultaten worden aangeboden aan de betreffende afdeling van de gemeente en zullen worden ingebracht in het raadsdebat over het nieuwe groenbeleid. Dit debat wordt in het voorjaar van 2017 verwacht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.