broekrock komt dit jaar met verrassingsact

Van de oude garde van de organisatie van Broekrock is inmiddels vrijwel niemand meer over; de organisatie is bijna volledig overgenomen door andere enthousiastelingen uit Broekland en omgeving. Zaterdag 3 en zondag 4 september vindt een nieuwe editie van het festival plaats in de Hein & Diny Music Hall aan de Reuveldsweg in Broekland.

Broekrock start zaterdag om 16.00 uur met de jaarlijkse popquiz. Iedereen die denkt verstand te hebben van muziek of gewoon lekker mee wil doen is welkom om aan te schuiven. De aanmelding kan vooraf via de site of ter plekke.

Daarna, rond 17.30 uur, wordt het festival muzikaal geopend door een special act. De organisatie mag de naam van de band niet bekend maken, maar er gaan genoeg geruchten. Wat er van waar is? Kom zelf maar kijken.

DJ’s
Daarna is er muziek van Money & the Man (ruige garageblues), New River Coalfield (alternatieve rock met roots in Heeten), Yossarian (deze Engelse indieband was in 2014 ook al te gast op het festival), Woof Woof Ridicule (elektrorock in het straatje van Moloko, Ting Tings en Vive la Fête) en DJ Roi Koch (dromerige, melodieuze en sfeervolle techno). Buiten, bij het DJ-podium zijn er sets van DJ Doorgeschakeld, Tomaatman, Volcano Boys en Bolinksi.

Zondag begint het programma rond 13.00 uur lekker rustig met een ontbijtje. Er is die middag muziek van de Woezels (avontuurlijke en dansbare Nederhop) en Fort Wonder (indierock à la Radiohead, Foals en The National). Wilco, Eef Kemerink Disco Explosion en 200% Rebergen staan achter de draaitafels.

Live in the Living
En dan is er nog Live in the Living: een kleine garagebox, waar op zaterdag en zondag diverse workshops en intieme optredens plaatsvinden. Op zaterdag leest Gerjon Gijbers voor uit eigen werk. Deze Achterhoeker heeft al twee boeken uitgebracht met absurde beschouwingen en verhalen. Daarnaast treedt David Berghout op, ook wel bekend als ‘The Dude’. Hij is getrouwd met de reggae en dat zullen de bezoekers horen ook.

Zondag is er een optreden van Timmermans, twee ambachtslieden die met behulp van een laptop en diverse andere geringe hulpmiddelen muziek maken. Daarna is er een workshop van de Vinologen. Zij zullen iedereen meenemen in de wereld van de wijnen. Het programma van Live in the Living wordt afgesloten met een optreden van Daniela Kara, bekend uit de urbanscène. Wat ze gaat doen? Dat is voor haar ook nog een verrassing. Misschien een stukje hiphop, maar misschien ook liedjes zingen waarbij ze zich laat begeleiden door een gitarist.

Slapen op het terrein is niet mogelijk. Wel is er een festivalcamping in de buurt geregeld. De entree is gratis. Zie verder staging2.broekrock.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.