brinkhuis van hoogstraten en adficount gaan fuseren

“Onze persoonlijke en laagdrempelige werkwijze en de gerichtheid op Sallandse ondernemers blijven daarbij steeds voorop staan”, zo lichten René van Hoogstraten, Henk Groot Lipman en René Derks toe. Zij vormen na de komende fusie de bedrijfsleiding. “Daarnaast kunnen we de aanwezige kennis, ervaring en deskundigheid verder versterken en continuïteit garanderen. Regels en wetgeving voor ondernemers veranderen heel snel. Met deze krachtenbundeling kunnen we daar nog sneller op inspelen, bijvoorbeeld met nieuwe en innovatieve software. Alle huidige medewerkers blijven na de fusie aan het werk in de nieuwe organisatie. Onze wederzijdse cliënten kunnen blijven vertrouwen op de persoonlijke service van hun vertrouwde contactpersonen.”

Beide bedrijven hebben een goede reputatie in het Sallandse. Brinkhuis van Hoogstraten in Raalte bestaat al zo’n 50 jaar, eerst onder de naam Administratiekantoor Brinkhuis en sinds enkele jaren als Brinkhuis van Hoogstraten Accountancy. Adficount werd in 1998 in Raalte opgericht door Henk Groot Lipman en René Derks. Begin 2004 werd Administratiekantoor Kleinlangevelsloo overgenomen en omgedoopt tot Adficount-vestiging Heino.

Dicht bij elkaar
De gesprekken over een fusie afgelopen jaar verliepen volgens de eigenaren van beide bedrijven erg goed. “Werkwijze, mentaliteit en de gerichtheid op Sallandse ondernemers bleken erg dicht bij elkaar te liggen en waren heel goed vergelijkbaar. Het klikt ook persoonlijk erg goed. Bovendien vullen de activiteiten elkaar mooi aan. Beide bedrijven bewijzen al vele jaren een betrouwbare, actieve en ondernemende dienstverlener te zijn voor lokale en regionale ondernemers. Door de komende fusie versterken we elkaar. Daarnaast zijn er kleinere verschillen. Zo heeft Brinkhuis van Hoogstraten meer agrarische ondernemers als cliënt, terwijl Adficount wat meer gespecialiseerd is in pensioenzaken. Na de fusie komen al die disciplines onder hetzelfde dak beschikbaar voor al onze cliënten.”

Het huidige kantoor van Adficount aan de Boeierstraat 9 op bedrijventerrein de Zegge wordt eind dit jaar gesloten, waarna de medewerkers naar Het Erf 37 verhuizen. De vestiging in Heino blijft gewoon open.

Meer foto's