brett oogmeting

Door het oponthoud in de Herenstraat haalden we de afspraak bij de opticien maar net. Mijn moeder, die al een paar dagen duizelig was en tegelijkertijd oogtechnisch de verdubbelaar inzette, hield zich kranig en nam plaats op de oogmeetkruk.  

De gediplomeerde dame rommelde met digitale schijfjes en hield op haar computerschermen het een en ander bij. En ze stelde vragen als: ‘Hoe vindt u deze stand? Lukt dit nog? Wanneer zijn de stippen duidelijker, stand 1 of stand 2? Kunt u deze regel lezen?’

Mijn moeder gaf braaf antwoord: ‘A-E-V, nu wordt het een beetje lastig. Ja, dit is beter.’

Ik zag veranderende plusjes, minnetjes en cijfers op het scherm en droomde weg naar mijn eigen oude dag. Ver weg hoorde ik haar nog de vraag stellen: ‘Wordt het beter of wordt het slechter?’

Nou, daar had ik ondertussen ook wel een evident antwoord op.

brettcolumn@hotmail.com
staging2.brettsnap.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.