bewust eten om duurzaam te zijn

Duurzaamheid wordt altijd vertaald in de CO2 uitstoot. De basis voor deze berekeningen ligt in het feit dat en de manier waarop wij dat produceren, waar we het kopen en hoe we het klaarmaken. Voedsel veroorzaakt CO2-uitstoot bij de teelt en bij het vervoer.

Natuurlijk kun je niet ophouden met eten, maar je kunt wel met eenvoudige tips veel CO2 besparen. Doe je boodschappen zo veel mogelijk lopend of met de fiets. Neem je eigen boodschappentas mee. En kies producten van het seizoen: geen producten uit de verwarmde kas en geen producten die met het vliegtuig naar Nederland zijn gebracht.

Op de website van Milieucentraal staat nog veel meer informatie hierover en is meer informatie te vinden over het milieu impact van groente en fruit.

Infographic via Milieucentraal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.