Home / archiefcentraal / basisschool ter stege in olst start met bibliotheek op school

basisschool ter stege in olst start met bibliotheek op school

Jantien Blankhorst, directeur van obs Ter Stege in Olst, en Rita Glas, Onderwijsspecialist van de Bibliotheek Salland, ondertekenden vorige week een samenwerkingsovereenkomst voor het leesbevorderingsprogramma.

“Vanaf januari 2017 krijgt obs Ter Stege in Olst haar eigen Bibliotheek op school. Lezen is een belangrijk onderdeel van de taalontwikkeling en een pijler om het onderwijs goed te kunnen volgen”, volgens Jantien Blankhorst.

Ter Stege wil dat haar leerlingen plezier beleven aan lezen. “Hoe kun je dat beter combineren dan beginnen met een Bibliotheek op school. De kinderen en leerkrachten kijken uit naar deze nieuwe ontwikkeling, intussen is men enthousiast met de voorbereidingen begonnen.”

Bibliotheek op school
Het landelijk programma van ‘de Bibliotheek op school’ is een strategische aanpak die het plezier in lezen vergroot en de leesvaardigheid van kinderen meetbaar verbetert. Bibliotheek en school trekken samen op en het leesplan staat centraal.

De Bibliotheek verzorgt een cursus Leesbevordering voor leerkrachten, de schoolbibliotheek wordt verbeterd, er worden nieuwe werkvormen ingezet en activiteiten georganiseerd.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.